továbbtanulás

Jelentkezés középiskolába – segítség az elektronikus adatbegyűjtéshez

A középiskolai jelentkezéshez szükség van egy adatbegyűjtőre, amit akár papíron, akár elektronikusan is el lehet készíteni. Az adatbegyűjtő lapra a tanuló személyes és értesítési adatait és a továbbtanulásra megjelölt középfokú iskolák adatait kell beírni.

Az adatbegyűjtő lap elektronikus előállítása:

Az adatbegyűjtő lap elektronikusan előállítható a “KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás szülők számára” segítségével. Az alkalmazás használatával a szülők elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állíthatják elő az adatgyűjtő lapot. Ezen az online felületen elkerülhetőek a pontatlanságok, hiszen a tanulmányi adatok megadására szolgáló rész közvetlen kapcsolatban áll a Hivatal honlapján elérhető KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és vizsgahelyszín kereső programmal, így a szülők mindig az aktuális állapotnak megfelelő adattartalmat érhetik el.

A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer – általános iskolák számára program felületére. Az alkalmazás használatával az adatrögzítés folyamata időben jelentősen lerövidül, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is.
A programfelület a következő linken érhető el:
ADATBEGYŰJTŐ ALKALMAZÁS
A Szülői program kitöltéséről egy rövid videó útmutató az alábbi linkre kattintva érhető el:
Útmutató videó

Az adatbegyűjtő lapok kitöltési és leadási határideje: 2023. január 23.

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.