Csodaszarvas táborok a Babitsban

EFOP-3.3.5-19 – Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi Tankerületi Központban

Az Esztergomi Tankerület Központ több, mint 56 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi Tankerület intézményeiben” című projekt megvalósítására. A Széchenyi 2020 program részeként, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” (EFOP-3.3.5-19-2020-00031) című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően 15 intézmény, 972 tanulója táborozhat majd június 25-26.hetén, 110 gyermek bentlakásos táborban.

Az Esztergomi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.3.5-19 kódszámú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” című felhívásra benyújtott pályázatával 56 618 236 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, melyben a Bajnai Simor János Általános Iskola Epöli Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Eötvös József Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája, Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola, Esztergomi József Attila Általános Iskola, Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskola, Kesztölci Kincses József Általános Iskola, Lábatlani Arany János Általános Iskola, Leányvári Erdélyi Jenő Általános Iskola, Pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola, Piliscsévi Általános Iskola, Süttői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tokodi Hegyeskői Általános Iskola, valamint a Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola vesz részt.

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program által az Esztergomi Tankerületi Központ általános iskolás tanulói iskolán kívüli tevékenységek keretein belül tudnak olyan hasznos szabadidős tevékenységeket megismerni, melyek beépülhetnek mindennapos tevékenységeik közé, erősítik a társas kompetenciáikat, kreativitásukat, ezáltal erősíthetjük és formálhatjuk tevékenységüket.

A projekt továbbá lehetőséget kínál arra, hogy az oktató-nevelő munka egy oldottabb légkörben, a megszokottól eltérő környezetben fejeződjön be, lehetőséget biztosítva az eltérő környezetben diákjaink komplex megismerésére, fejlesztési lehetőségeinek új oldalú kiaknázására, hiszen programunkban a projektmódszert egészítjük ki élménypedagógiával, a pozitív minta követését, a helyes döntések meghozatalát, a személyiség értékeinek felismerését.

A pályázat keretében megvalósuló programok célja továbbá az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozása, Az Európai Unió elveivel összhangban.

A programok az aktuális járványügyi helyzet figyelembevételével valósulnak majd meg.

A projekt időtartama: 2021.05.01-2021.09.31.

A projekt azonosítószáma: EFOP-3.3.5-19-2020-00031

A támogatás mértéke 100%

Csodaszarvas táborok a Babits Mihály Általános Iskolában

2021 nyarán iskolánk diákjai a következő napközis táborokban vehettek részt: a 2. évfolyam tanulói sport-, a 3. évfolyam tanulói sport- és művészeti táborokban. A táborok 2-2 pedagógus vezetésével 2-2 közösségi munkát végző középiskolás diák segítségével valósulhattak meg iskolánkban.

A felsősöknek ottalvós táborokat szerveztünk. A 8. évfolyamosok szintén 2 pedagógus vezetésével és 2 középiskolás diák segítségével Poroszlón pihenhettek, környezetvédelmi táborban. Az 5-6. osztályos tanulók Balatonfenyvesen kezdhették a vakációt művészeti táborban, 2 pedagógusnak köszönhetően.

A táborokban tartalmas, a gyermekek érdeklődési körének, életkorának megfelelő programok valósultak meg: úsztak, teniszeztek, valamint múzeumlátogatáson voltak az alsósok, a felsősök hajóztak, eveztek. Rengeteg kézműves foglalkozás, sportverseny és sok-sok közösségi játék tette feledhetetlenné a Csodaszarvas táborokat. Nem véletlen, hogy régi diákjaink is visszajárnak, hogy a közösségi munkát ezekben a táborokban teljesíthessék.

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.