babits_fejl

Leendő első osztályos tanulók szülei
Esztergom

Tárgy: a 2020/2021. tanév első évfolyamára történő beiratkozás eljárásrendje

 Kedves Szülők!

 Az első osztályos beiratkozás a korábbi években is nagy izgalmakkal járt, idén sincs ez másként. Tekintettel a járványhelyzetre a beiratkozási időszak hosszabb lesz, és leginkább elektronikus módon zajlik. Természetesen, aki nem tud az elektronikus felületen bejelentkezni, annak előre egyeztetett időpontban lehetősége van a személyes beiratkozásra is.

Az idei tanévben az általános iskolai beiratkozás két szakaszban valósul meg.

I. Szakaszban

  • április 6 – 24. között a nem állami fenntartású, és az állami, de körzettel nem rendelkező iskolákban történik meg a beiratkozás.
  • Ebben az időpontban a körzetes iskolákba jelentkezési szándékát adhatja le.

A Babits Iskola körzetes iskola, az, aki nem az iskola körzetéhez tartozik, az első szakaszban jelentkezési szándékát, vagy körzetesként megerősítési szándékát küldheti el iskolánk titkar@babitsiskola.sulinet.hu e-mail címére, vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap felületre.

Kérjük, írja meg pontos elérhetőségeit (lakcím, telefonszám(ok), e-mail), gyermeke teljes nevét, óvodáját.

II. Szakaszban

  • április 28 – május 15. között a körzettel rendelkező iskolákba kerül sor a beiratkozásra.

Babits Iskola esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére. Lehetőség van a körzeten kívül élő tanulók beiratkozására, abban az esetben is, ha előzőleg nem küldte el szándékát.

Az iskola körzetében lakók, amennyiben a körzetes iskolát választják, beiratkozásra vonatkozó megerősítő szándékát kérjük elküldeni.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, lehetőséget biztosítunk a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

A jelentkezések személyes benyújtására a 33/411-545 telefonszámon előre egyeztetett időpontban, 2020. április 28.- 2020. május 15. között, naponta 7.30-15.30 óráig van lehetőség.


A beiratkozáshoz kapcsolódó
an az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

Kérdése esetén kérem, hívja a 33/411-545 telefonszámot.

Szeretettel várjuk iskolánkba!

 Tisztelettel:        Fazekas Bernadett
intézményvezető

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.