figyelem

Fontos információk – 2021. április 19-től

Tisztelt Szülők!

A Kormány döntése értelmében, 2021. április 19-től az általános iskola 1-4. évfolyamai rendes munkarendben, jelenléti oktatásban működnek, ezzel egy időben megszűnik számukra a távoktatás.

Az 5-8. évfolyam tanulói május 10-ig továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt az oktatásban. Az 5-8. évfolyamosok számára előzetes kérelem és egyeztetés alapján felügyeletet biztosítunk.

Annak érdekében, hogy a nevelés–oktatás zavartalanul és biztonságosan folytatódhasson, a tanév kezdetén kiadott intézkedési terv érvényben marad. Így továbbra is szükség van a testhőmérséklet-mérésre, fertőtlenítésre, szellőztetésre, az előírások szerinti maszkviselésre.

Kérem, hogy az intézményt csak egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogassa!

A jelenlegi járványhelyzetben lehetőség van arra, hogy a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében a szülők kérelmezzék gyermekeik iskolába járás alóli felmentését. A tanulók iskolai távolmaradásáról szóló szülői kérelmet az intézményvezető részére, megfelelő indoklással, a hiányzást megelőzően, írásban a titkar@babitsiskola.sulinet.hu e-mail címre kell eljuttatni.

A gyermekek járványhelyzettel összefüggő távolmaradása esetén is a 20/2012 (VIII.31) EMMI rendelet, hiányzásokra vonatkozó szabálya érvényes, mely szerint a 250 tanítási órát, vagy egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladó hiányzás esetében, nevelőtestületi döntés alapján a tanulóknak osztályozó vizsgát kell tenniük.

A fentiek alapján igazoltan otthon maradó tanulók a tananyagot önállóan dolgozzák fel, részükre digitális oktatás nem kerül megszervezésre. A tananyagban való előrehaladást a KRÉTA rendszerben tudják követni.

Köszönöm mindenkinek az elmúlt időszakban tanúsított együttműködését, megértését, a szülők és a tanulók kitartó munkáját!

Mindenkinek kívánok sok erőt és jó egészséget!

 

Esztergom, 2021. április 16.

Tisztelettel: Fazekas Bernadett, intézményvezető

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.