Bamberg

Látogatás a bambergi testvériskolánknál

Az előző tanévben a bambergi diákok jártak Esztergomban, idén a mi iskolánk tanulói látogatták meg a bambergi Hugo von Trimberg Iskolát.

Bamberg, 2018. április 16-21.

Iskolánk 12 fő diákkal és 3 kísérő pedagógussal utazott Bambergbe. Egy csodálatos, élményekben gazdag hetet töltöttünk német vendéglátóinknál.

A már megszokott, és nagyon kényelmes ifjúsági szállóban laktunk, mely közel volt a városközponthoz.

Bamberg
Rögtön az első napon nagy megtiszteltetésben volt részünk, ugyanis a város polgármestere, Dr. Christian Lange fogadott minket a városházán. Méltatta a két iskola kapcsolattartásának 14 éves közös múltját, és kifejtette, hogy az ifjúságban van Európa jövője, az ilyen kapcsolatok tartják majd össze a nehéz helyzetben lévő Európai Uniót is.

A következő napokban meglátogattuk partneriskolánkat, a Hugo von Trimberg Iskolát, városnézésen voltunk gyalogosan, majd városnéző busszal is megnézhettük a belvárost. Egy másik buszos kiránduláson Bamberg környékét tekintettük meg. Egy délután pedig együtt minigolfoztunk a szigeten, ahova egy kis komppal jutottunk át.

Bamberg

Vendéglátóink szinte egy percre sem hagytak magunkra, nagyon kedvesek voltak és mindenről gondoskodtak. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így verőfényes, nyáriasan meleg napsütésben élvezhettük a hajókirándulást a Regnitzen és a Duna-Majna csatornán. Itt is meglepetésben volt részünk, egy kedves szponzorunktól, Norbert Tscherner Úrtól jégkrémet kaptunk.

Az egyik délutánt tanulóink a német családoknál töltötték. Kicsit félve indultak egyedül, hiszen most maguknak kellett boldogulniuk, használniuk kellett nyelvtudásukat. Végül mindenki nagyon jól érezte magát, sikerült a nyelvi nehézségeket áthidalni, megértetni magukat.

Bamberg

A gyerekek beszámolói a kirándulásról:

Ez a kirándulás különleges volt számomra. Nemcsak az idegen nyelvi ismereteimet tudtam fejleszteni, hanem egy másik országgal is megismerkedhettem. Nagyon sok programon vettünk részt, változatossá, érdekessé tették számunkra ezt a rövid időt is. Szívesen visszamennék még egy hétre! (M. P.)

Induláskor izgatott voltam, mert még sosem voltam Bambergban. Az út hosszú volt, de mikor megérkeztünk, akkor láttam, hogy a szállásunk az jó és egy szép környezetben van. A város szép volt. Elmentünk minigolfozni és nagyon tetszett, mert még soha nem minigolfoztam. Végülis nekem tetszett és ha lehetett volna, akkor maradtam volna még pár napot! (H. D.)

Nagyon jó egy hét volt. Nagyon sok emlékkel és ismerettel gazdagodtunk. A társaság is nagyon jó volt és a programok is színesek voltak. Sokat tanultunk a városról és a szókincsünk is sok szóval bővült. Szerintem ez egy felejthetetlen hét volt! (B. K.)

Bamberg
A hat nap villámgyorsan eltelt. Szomorúan vettünk búcsút barátainktól abban a biztos tudatban, hogy a közeljövőben újra viszontlátjuk egymást.
Köszönjük a vendéglátást Hugo von Trimbergschule, Herr Rektor Bernhard Ziegler és Martina Fleischmann!

Auf Wiedersehen nicht lange! Nemsokára viszontlátjuk egymást!

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.