Covid – 19 NNK eljárásrend

Tisztelt Szülő!

A Covid-19 fertőzéssel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje értelmében az alábbiakról tájékoztatom:
Igazolt Covid-19 fertőzés esetén a fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COvid-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja – akár dolgozóként, akár óvodásként, tanulóként – a köznevelési intézményt. Az igazolt Covid-19 fertőzöttel történt szoros kontaktus (potenciális expozíció) időpontjától számított 5 napig köteles a száját és az orrot eltakaró maszkot viselni. Amennyiben a kontakt személynél COvid-19 fertőzésre gyanús jelentkeznek, akkor antigén gyorsteszt, vagy PCR vizsgálat és elkülönítés szükséges.
A fentiekben foglaltaknak megfelelően a köznevelési intézményben dolgozók, oda járó személyek esetén is a gyanús tünetek jelentkezésekor el kell végezni a laboratóriumi vizsgálatot (antigén gyorsteszt, vagy PCR vizsgálat) és az igazoltan Covig-19 fertőzött személy OSZIR bejelentése, 7 napos elkülönítése szükséges. Az elkülönítés időtartama lerövidülhet, amennyiben a Covid-19 fertőzött az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek, akkor a tünetek kezdetétől számított 5. napon antigén gyorstesztet végeztethet és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható. (Csak hivatalos, egészségügyi személyzet által elvégzett antigén gyorsteszt fogadható el.)

Kérem, amennyiben gyermekénél tüneteket észlel, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjon orvosi vizsgálatról.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, tovább ha a gyermeknek karanténkötelezettsége van.

Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja.

Segítő munkáját, együttműködését ezúton is köszönöm!

Tisztelettel: Fazekas Bernadett
intézményvezető

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.